De game

Introductie: de quagga is weer gespot!

De quagga is een steppezebra die leefde in Zuid-Afrika. Het dier zag er wat gek uit: alleen op de voorste helft van zijn lichaam had hij strepen. Jammer genoeg stierf het laatste exemplaar van dit dier in 1883 in Artis. Maar er is goed nieuws: op een tropisch eiland is de quagga weer gespot! Het eiland krijgt daarom de naam Quagga Island.

Quagga Island is een business simulatiegame over de circulaire economie gebaseerd op de uitgangspunten van de Klimaatwet.

Wat ga je doen?

Bouw het ooit door natuurgeweld verwoeste Quagga Island opnieuw op. Vijf partijen met tegengestelde belangen richten een klimaatneutraal eiland in.

De circulaire economie, energieneutraliteit, CO2-neutraliteit, afvalloos… Hoe dit te realiseren? Hoe ga je om met de verschillende belangen van partijen en welke beslissingen neem je om klimaatneutraliteit te bereiken? Vijf rondes vol spanning, competitie en samenwerking! In welk jaartal heb jij Quagga Island klimaatneutraal?

Firm of the Future

Wij van Firm of the Future helpen organisaties toekomstbestendig te worden. Een van de grootste opgaves is om te verduurzamen. Wat dit betekent en hoe dit te doen, is voor veel bedrijven een groot vraagstuk. Quagga Island is een klimaatgame waarin spelers ervaren en beleven wat nodig is om te verduurzamen.

De game is te spelen door met Firm of the Future contact op te nemen. De game kan in 3 uur of 5 uur worden gespeeld. Het minimale aantal deelnemers is 4 en maximaal 15 per game. Er kunnen meerdere spelen tegelijkertijd worden gespeeld. Ook geïnteresseerd? Bel ons op 026 213 65 50 tijdens kantooruren of stuur een e-mail naar info@firmofthefuture.nl.